- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 3 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Ожесточени боеве в Донецка област на Украйна

Избрано

В Донецка област на Украйна се водят ожесточени боеве около градовете Бахмут, Соледар и Авдеевка, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

„Няма да отстъпим нито сантиметър от нашата територия“, категоричен е той.

Украински военни обвиниха руските войски в още грабежи и разрушаване на цивилна инфраструктура в Херсонска област.

„Руснаците демонтират антените на мобилните оператори, взривиха електропровод и взеха оборудване от соларна електроцентрала“, се казва в техни съобщения.

За сериозни боеве в Николаевска област съобщава назначената от Москва администрация. Украинската армия е предприела нови атаки, но за момента руските сили запазват позициите си.

В традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че около 4 милиона души са без ток. Планираните прекъсвания на електрозахранването ще засегнат днес цялата страна.

През последните седмици Русия атакува енергийната инфраструктура на Украйна с ирански дронове. ТАСС съобщи, че секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев е пристигнал в Техеран. Предполага се, че визитата е свързана с евентуална сделка за ирански балистични ракети за Русия, както преди няколко седмици предположиха западни военни експерти. Кремъл се опитва да си осигури доставката на боеприпаси за Украйна, заобикаляйки западните санкции.

Посещението на Патрушев в Иран идва също така на фона на съобщенията, че иранският режим търси руска помощ за потушаването на протестите след убийството на 22-годишната Махса Амини.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини