- Реклама -

- Реклама -

петък, 31 март 2023 г.
10.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Окончателно: Доживотен затвор за помагачите при атентата в Сарафово

Тази снимка обиколи света. Кадър от камерите на извършителя на атентата, младежа в центъра със синята тениска, чиято раница се взриви в автобуса

Двамата помагачи при атентата в Сарафово, при който загинаха петима израелски туристи и един българин, са окончателно осъдени на доживотен затвор без замяна.

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев след церемония в Софийската синагога, на която бяха отличени институциите, допринесли за забраната на „Луков марш“.

На церемонията бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова, външният министър Николай Милков, шефът на ДАНС Пламен Тончев и заместник-министърката на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър и заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова

Главният прокурор съобщи още, че са уважени и гражданските искове на близките на петимата загинали израелски туристи и българския шофьор на автобуса.

На 18 юли 2012 година на паркинга на летище „Сарафово“ беше взривен автобус с израелски туристи. Близо 40 души бяха ранени, а шофьорът на автобуса – български гражданин и петима израелци, както и извършителят на атентата, загинаха.

- Реклама -

Последни новини