- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
8.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Окончателно: Кметицата на „Красно село“ осъдена за конфликт на интереси

Кметът на „Красно село“ Росина Станиславова е в конфликт на интереси. Това решение е взето окончателно от ВАС, стана ясно от публикувано на сайта на съда решение.

С решението си съдиите от ВАС оставят в сила присъдата на Административен съд – София-град, с което Станиславова бе обявена в конфликт на интереси.

Делото бе заведено от Станиславова през миналата година срещу решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. С решението на КПКОНПИ бе обявен конфликт на интереси при кметицата на район „Красно село“ в София.

Това е само първият случай, при който при Станиславова бе установен конфликт на интереси. Той е за възнаграждение, което кметицата на „Красно село“ си е платила по европроект. На 7 май 2020 г. като лице, заемащо висша публична длъжност, Станиславова е издала заповед, с която се определя за ръководител на проект, свързан със социалния патронаж за възрастни хора. По него си е платила възнаграждение от 9981,46 лв.

Тя си възложила задачи по проекта, определила си допълнителни функции и заплащане. Комисията я глоби с 15 хил. лева и да върне получената сума в размер на 9981,46 лева. Росина Станиславова беше санкционирана и за това, че е назначила дъщеря си на работа по европейска програма, изпълнявана от общината. Тогава съдът потвърди и първата глоба на кметицата в размер на 5000 лева.

Сегашното решение на ВАС е основание тя да бъде освободена като кмет на „Красно село“. КПКОНПИ е установила още два пъти конфликт на интереси при Росина Станиславова.

 

- Реклама -

Последни новини