- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Олександър Усик се съгласи за мач срещу Тайсън Фюри

Избрано

Олександър Усик заяви, че има интерес единствено към мач с британеца Тайсън Фюри, който да излъчи абсолютния световен шампион в тежка категория.

35-годишният украинец запази четири от петте шампионски пояса – на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) след победа по точки над британеца Антъни Джошуа през август. Така той мечтае да вземе и пояса на Световния боксов съвет (WBC), който е притежание на Фюри.

34-годишният Фюри обаче се готви за битка с Дерек Чисора на 3 декември. Циганския крал вече два пъти е побеждавал Чисора – през 2011 и 2014 година, припомня БТА.

Усик обаче разкри, че се водят преговори с Фюри относно мач през 2023 година.

„В момента моят води преговори с Тайсън Фюри. Той е непредвидима личност, така че не мога да гарантирам нищо. Нямам желание да се бия с друг, докато не се срещна с него“, коментира пред репорти Усик.

Той каза още, че е предложил мачът с британския боксьор да се проведе на Олимпийския стадион в Киев.

„Не съм аз човекът, който избира мястото на срещата, така че предполагам, че ще бъде в Саудитска Арабия“, добави световният шампион.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини