- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
5.3 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Олигарх се отказа от руското гражданство заради Путин

Избрано

Руският олигарх Олег Тинков, отявлен критик на нахлуването на Москва в Украйна, каза, че се отказва от руското си гражданство в знак на протест срещу войната.

„Реших да се откажа от руското гражданство, след като Русия нахлу в Украйна“, написа Тинков в Instagram.

Руският банков магнат заяви през май, че е бил принуден да продаде дела си в основаната от него московската търговска банка „Тинкоф Банк“, след като нарече инвазията „луда война“. Тогава Тинков каза, че е бил принуден да предприеме „продажба на пожар“, тъй като смята, че е продал дела си в банката за едва около 3% от истинската му стойност.

Тинков, който натрупа многомилиардно състояние в продължение на няколко десетилетия, за да стане един от най-богатите и високопоставени предприемачи в Русия, също така каза, че ангажира адвокати, за да премахнат неговото име от бившата му банка.

„Мразя, когато марката/името ми се свързва с банка, която си сътрудничи с убийци“, каза той, обвинявайки висшите ръководители на банката в сътрудничество с управляващите в Русия.

Великобритания наложи санкции на редица руски олигарски, включително на Олег Тинков, още в самото начало на руската военна инвазия в Украйна.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини