- Реклама -

- Реклама -

3.2 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Определиха домакините на следващия ЕвроБаскет

Латвия, Кипър и Финландия ще бъдат домакини на европейското първенство по баскетбол за мъже през 2025 година. Това решение бе взето по време на среща на Борда на директорите на ФИБА Европа в Мюнхен. 42-рото издание на Евробаскет ще се проведе през септември 2025 година, а Латвия ще бъде домакин на груповата фаза и на финалната фаза. Кипър и Финландия ще помогнат за организацията на груповата фаза.

Трите страни бяха сред шестте кандидатки да приемат най-големия европейски баскетболен форум заедно с Унгария, Русия и Украйна. Заради войната в Украйна обаче бе ясно, че страната няма как да получи доверието на ръководителите на ФИБА да организира турнира, докато в началото на месеца кандидатурата на Русия бе отхвърлена, отново във връзка с военната инвазия.

Кипър за първи път кандидатства за организирането на подобен форум. Финландия бе домакин на груповата фаза на Евробаскет 2017, докато Латвия прие началната фаза на Евробаскет 2015.

По-късно днес ФИБА трябва да обяви решенията си и за предстоящото през септември тази година европейско първенство. Отборите от Русия вече бяха извадени от всички надпревари на ФИБА до второ нареждане, а именно руснаците са един от съперниците на България в група „А“ на турнира. Надпреварата ще се проведе в Грузия, Италия, Чехия и Германия, като България е в потока в Тбилиси заедно с домакина Грузия, световния шампион Испания, Русия, Турция и Белгия.

 

Източник: sportal

снимки: sportal

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -