- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Осмокласничка пътува 20 км, за да пребие връстничка

Училището в Тръстеник

Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял ден близо до училище „Евлоги Георгиев“ пред очите на съучениците си. Никой не се опитва да ги разтърве, а едно от децата снима побоя, съобщи бТВ. 

Инцидентът е станал на 25 януари, двете момичета не са се познавали. Побоят е нанесен от осмокласничка от Плевен, която пристига в Тръстеник с подкрепление. Причината е чат на пострадалата ученички с приятеля на побойничката, която видяла разменените съобщения.

Грозната сцена с блъскане, шамари, удари по главата и ритници се разиграва по време на междучасие близо до училището, разказва преподавателката Татяна Георгиева.

Майката на пребитото момиче разказва, че обяснението на насилничката било „Тя защо се занимава с моето гадже“.

„Дъщеря ми изобщо не го познава това момче – освен от социалните мрежи. Той я е последвал, тя му е приела поканата. Момчето е помолило дъщеря ми за поздрав и тя му е пратила поздрав – някаква песен“, разказва още майката. Бащата на пострадалото дете също е в шок. „Това за едно момче да се бият две момичета – не е нормално. Разбирам две момчета да се бият за едно момиче, но две момичета за момче – при това те не се познават“, казва той.

В местното училище недоумяват защо вместо да спрат насилието, децата го снимат и тиражират.

„Да, те са заснели видеото, за да удостоверят, че има насилие, без да си дават сметка, че по този начин ученичката ще бъде злепоставена и подложена на подигравки след това, а как си обяснявате, че не искат да помогнат, да ги разтърват, с нежелание да имат участие, да носят отговорност“, обяснява Гергана Костова.

Пострадалата ходи на училище, но е под стрес.

Потърпевшето семейство възнамерява да заведе дело за побоя. За случая е уведомена и Агенцията за закрила на детето. С двете семейства ще работят психолози.

Снимка: Плевен прес

- Реклама -

Последни новини