- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Парламентът гласува оставката на Лена Бориславова (ОБНОВЕНА)

Парламентът започна работа с прекратяване пълномощията на Лена Бориславова от „Продължаваме промяната-Демократична България“ като народен представител. „За“ гласуваха 181 народни представители и 40 бяха „против“.

Дни преди старта на новия парламент самата Бориславова заяви, че желае да бъде заличена като депутат в ЦИК, с което допусна сериозен гаф като юрист и депутат, защото комисията не може да прекратява депутатски правомощия.

Като причина тя посочи, че ще поеме координационната роля на “Продължаваме промяната” за местните избори наесен. Бориславова поясни, че конкретно ще работи за кампанията и проблемите на София.

Тя беше избрана за депутат от ПП-ДБ от 24 МИР – София. ЦИК обаче не прие заявлението й и тя трябваше да положи клетва като депутат, след което веднага подаде оставка.

На днешното заседание на НС се очаква още създаване на временна комисия, която трябва да изработи проект на правилник на новия парламент. В нея ще има представители от всяка парламентарна група.

Депутатите ще разгледат и проекторешение, внесено от ДПС. Утрешният ден – 21 април 2023 година, да бъде неработен за народното събрание заради мюсюлманския празник Рамазан Байрям.

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини