- Реклама -

- Реклама -

18.6 C
София
петък, 29 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Отиде си последният от „Еймс Брадърс“

Ед Еймс, най-младият член на популярната в средата на миналия век американска група „Еймс Брадърс“, който впоследствие стана популярен изпълнител в телевизията и музикалния театър, почина на 95 години, съобщи Асошиейтед прес.

Последният от четиримата братя от групата е починал на 21 май от болестта на Алцхаймер, каза съпругата му Джийн Еймс. Животът му беше прекрасен, каза тя.

Сред най-известните песни на квартета „Еймс Брадърс“ са „Rag Mop,“ „Sentimental Me“ и „Undecided“. Ед Еймс бе най-популярен с телевизионната си изява в ролята на Минго от сериала от 60-те години „Даниъл Бун“.

Еймс е роден като Едмънд Дантес Урик в Молдън, щата Масачузетс. Той е най-малкото сред 11-те деца в семейството, четири от които умират много малки. Родителите му са украински имигранти.

Като юноши четирите най-малки момчета в семейството Вик, Джийн, Джо и Ед започват да пеят като квартет под името „Урик Брадърс“. По-късно сменят името на групата на „Еймс Брадърс“, преди да се разделят и да развиват самостоятелно кариерите си.

Източник: БТА

 

- Реклама -

Последни новини