spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Откриха мистериозни пирамиди, които могат да пренапишат историята

Избрано

Откриването на най-ранните пирамиди в света на Колския полуостров може да потвърдят съществуването на древна цивилизация на руска територия. Цивилизацията вероятно е предшествала египетската цивилизация дълго време.

Археологическите разкопки на пирамидите на Колския полуостров, за които се смята, че са поне два пъти по-стари от египетските пирамиди, бяха възобновени миналата година. Все още не се знае от кого и как са построени, пише glas.bg.

Колският полуостров е разположен в района на Мурманск в европейската част на Русия. Площта е около 100 000 квадратни километра. На юг има горска тундра и тайга. Климатът на полуострова е леко хладен през цялата година.

Изключителното откритие на най-старите пирамиди в света на Колския полуостров показва съществуването на легендарната Хиперборея. Полуостров Кола наскоро се превърна в място за научни изследователи и ентусиасти с различни хипотези.

Много от учените, направили експедиция до това енигматично място, смятат, че Колският полуостров може да е прародината на най-древната цивилизация на Земята. Откритията на учените за стъпаловидни пирамиди и масивни каменни плочи, прецизно изсечени преди 9000-40 000 години, предоставят убедителни доказателства за тази невероятна идея.

Хиперборейците ли са отговорни за пирамидите в Кола?

Археолози са изследвали интригуващи пирамидални структури на Колския полуостров, които имат потенциала да пренапишат нашата история. Пирамидите са построени с прецизност и се смята, че са на поне 9000 години, което може да е дори по-старо от Гьобекли Тепе, най-старият храм в света.

Най-ранното известно изследване на пирамидите в Кола се провежда в началото на 20-те години на миналия век, когато руският учен Александър Василиевич Барченко (1881–1938) пристига с научен екип, за да изследва енигматичните, неоткрити древни паметници в неизследваната част на Русия. Въпреки това Барченко не е стандартен учен и към днешна дата неговите вярвания са противоречиви, както и интригуващи в същото време.

Вътре в пирамидите на Кола има неизвестни празнини и камери.

През 2007 г. руски експедиционен екип се опита да проучи Колските пирамиди. Сред тези експерти бяха прессекретарят на Пулковската обсерватория Сергей Смирнов, кандидат на физико-математическите науки, Валерий Чудинов, професор от Руската академия по естествени науки, и Дмитрий Субето, професор, доктор на геоложките и географски науки.

Пътуването било по-трудно и рисковано, отколкото изследователите очаквали. Колските пирамиди са в уединено място и жителите – лапите, се колебаели дали да им покажат маршрута.

Според един от членовете на екипа руските експерти са разгледали пирамидите от хеликоптер, но поради обширната зеленина не всички сгради са били видими от въздуха.

Техният хеликоптер почти се разбива, но те стигнали до мястото и проучили тези странни сгради. Колските пирамиди, според руските геолози, са две високи 50 метра структури, свързани с мост и подравнени към кардиналните точки.

„Носихме уникално устройство, най-сложното геофизично оборудване – георадар Око – в експедицията“, обясява един от изследователите.

Подобно на рентгенова снимка инструментът „просветва“ вътрешното пространство на всеки предмет. Геолозите стигат до недвусмислено заключение: височините имат антропогенен произход; следователно те не са естествени хълмове, а създадени от човека пирамиди – продукт на човешки ръце. Вътре в пирамидите има пропуски и неоткрити стаи.

Последни новини