- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Откриха четвърти теч на газ от „Северен поток“

Шведската брегова охрана откри още едно изтичане на газ от газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“. Това съобщи в четвъртък вестник Svenska Dagbladet, позовавайки се на представител на ведомството. Според него два от течовето са в шведската икономическа зона, а другите два са в датската икономическа зона, съобщава ТАСС.

Както беше съобщено по-рано, три теча от „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“ бяха открити в рамките на няколко часа. Първият от тях беше засечен на „Северен поток 2“ близо до датския остров Борнхолм. След това установени две изтичания от „Северен поток“. Датската енергийна агенция съобщи, че голямо количество газ е навлязло в морето. На самолети и кораби е забранено да се приближават до мястото на инцидента, на по-близо от пет морски мили. По-късно шведски сеизмолози съобщиха, че са регистрирали две експлозии по трасетата на тръбопровода в понеделник.

Компанията „Норд стрийм“ (Nord Stream AG) заяви, че разрушенията, настъпили в същия ден едновременно на три места от морските газопроводи „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, са безпрецедентни и все още не е възможно да се оцени времето за възстановяване.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи, че нарушенията в работата на газопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“ могат да бъдат резултат от саботаж, припомня ТАСС.

Източник: „Гласове“

- Реклама -

Последни новини