- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
10.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Отровиха с писмо командира на чеченския спецназ “Ахмат“ Апти Алаудинов

Титулованият като генерал-майор и Герой на Русия Апти Алаудинов е редовен гост в предаванията на кремълския пропагандист Володимир Соловьов

 

Командирът на специалните сили на чеченската армия „Ахмат“ Апти Алаудинов е бил отровен преди няколко дни, съобщи в понеделник ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров, цитиран от РИА Новости.

„Приятели, нашият скъп брат, Героят на Русия, помощникът на ръководителя на Чеченската република, командирът на специалните части „Ахмат“ и заместник-командир на Втори армейски корпус Апти Алаудинов беше отровен преди няколко дни“, написа Кадиров в своя канал в Telegram. Според Кадиров сега всичко с Алаудинов било наред и нищо не застрашавало живота и здравето му.

На 8 февруари адютантът на командира на специалните части „Ахмат“ получил плик със съобщение. Оказало се, че писмото е импрегнирано с отровно вещество, Алаудинов разбрал това по разнасящата се специфична миризма и навреме обработил ръцете си и измил носната кухина. Същото направили и адютантите на генерала, които са имали контакт с плика.

В момента Алаудинов и двамата му адютанти са в московска клиника и се възстановяват, обясни Кадиров. В момента в Грозни върви разследване на покушението, идентифицирането на замесените, резултатите вече били налице, твърди чеченският лидер.

 

Снимка: Владимир Соловьов

- Реклама -

Последни новини