17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.
Категории:

Отстраниха директорите на Националните паркове „Пирин“, „Рила“ и „Централен Балкан“

Министърът на околната реда и водите Борислав Сандов е отстранил от работа директорите на трите най-големи национални парка – „Пирин“, „Рила“ и „Централен Балкан“. Това е станало вчера след продължителна работна среща в министерството, ръководена от зам.-министър Тома Белев.

Освободени са Росен Баненски, Красимир Андонов и Станимир Маринов, като е това е станало „по преценка на работодателя“. Директорът на НП „Пирин“ Росен Баненски работи в парковата дирекция повече от 30 г., като е минал през всички стъпала на кариерното израстване. Той е и доброволец към отряда на ПСС в Банско и редовно участва в акции за издирване и спасяване на скиори и туристи в Пирин. Жителите на Банско са изненадани от смяната на Баненски, защото го познават като изключителен професионалист, всеотдаен към работата си и найвече ревностен радетел за опазване на природата. На мястото на Баненски е назначен Валери Мечев, който е бил директор на парка от 2011 до 2013г.

Мястото на директора на НП „Рила“ Красимир Андонов е е заето Владимир Милушев, магистър е по „Стопанисване на горите“ с 15-годишен опит в сферата на опазването на околната среда. Работил в държавната горска администрация, в управлението на защитени територии, в неправителствения природозащитен сектор в България и Европа. Владимир притежава опит като ръководител и координатор на проекти в областта на проучване и опазване на биоразнообразието и др. Активен участник в граждански кампании и протести за опазване на околната среда. Спортист-любител, участник и организатор на събития и състезания по планинско бягане. Планински водач с повече от 15-годишен опит в българските планин На последните избори бе кандидат-депутат от ДБ.

 

Източник: 24 часа

снимка: 24 часа

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини