spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София
Категории:

Отстраниха от длъжност за два месеца полицайката Симона Радева

Избрано

Отстраниха от длъжност за два месеца полицайката Симона Радева, за която се твърди, че е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа в София. Със заповед на директора на СДВР от 8 юли срещу нея е образувано дисциплинарно производство, съобщават от МВР.

То е на основание налични данни за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, регламентирани в няколко точки в кодекс, утвърден със заповед на министъра.

От вътрешното министерство съобщават, че служителката е нарушила точки 15, 19, 20, 83 и 86 от Етичния кодекс за поведение на държавни служители в МВР, които гласят:

15. Държавният служител съобразява законността на действията, които възнамерява да предприеме.

19. Държавният служител пази доброто име на институцията, която представлява.

20. Държавният служител насърчава хората да спазват закона, като дава личен пример с поведението си.

83. Държавният служител не прикрива доведено до знанието му правонарушение или такова, на което е свидетел, като предприема необходимите действия за неговото предотвратяване, пресичане и разкриване.

86. При отношенията си с правонарушителите държавният служител запазва неутрално поведение, като действа по начин, който не подлага под съмнение неговата обективност.

За Симона Радева се твърди, че е помогнала на задържания след тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ в София Георги Семерджиев. В нея загинаха две момичета – на 22 и 26 години, а Семерджиев избяга и беше открит след 14 часа в дома си.

 

Последни новини