- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Отстрелват фирми на ГЕРБ

Избрано

Ивайло Константинов е спонсорът на ГЕРБ в Югозападна България

Транспортният министър в оставка Николай Събев готвел вендета срещу „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, оплакаха се от двете компании.

Автомобилните превозвачи се жалват, че са получили сигнали от служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за готвена разправа с двете фирми. Разпореждането от горе било – дори да няма за какво, да се намерят причини и да се отнеме лицензът на превозвачите. След като са разбрали на какво ще бъдат подложени, от „Юнион Ивкони“ са подали сигнал до Върховна касационна прокуратура и са посочили редица нарушения на документи, извършени от Николай Събев и управляваната от него администрация.

Атаката срещу „Юнион Ивкони“ съвсем не е случайна. Не е тайна, че шефът на компанията Ивайло Константинов е тясно свързан от много години с Бойко Борисов. Нещо повече – Константинов е шеф на организацията на ГЕРБ в Дупница и е един от големите спонсори на партията в Югозападна България. Преди време предприемачът дори стигна до парламента, но после го напусна, за да се върне към бизнеса си.

Според независими анализатори това, което е трябвало да се случи с „Юнион Ивкони“, е симптоматично и е сигнал, че идва сезонът на обстрел на фирми, приближени до ГЕРБ и бившите управляващи. Това е един от начините партията на Бойко Борисов да бъде поставена в трудно положение и без финансиране.

Не е тайна, че за финансите на ГЕРБ винаги се е говорило мажорно. Повечето наблюдатели определят партията като най-богатата и с най-големи възможности, а показателно за това е медийното влияние на различните формации у нас. За разлика от БСП и от други далеч по-малки партии обаче ГЕРБ не си пръскаше с лека ръка парите. Съперниците на Борисов направиха кабеларки и партийни телевизии, залагайки на познатия от времето на Волен Сидеров тв феномен. БСП създаде Българска свободна телевизия, „Атака“, ВМРО и НФСБ също имат свои телевизии. По-големите политически играчи пък се борят за влияние в големите ефирни мастодонти Нова ТВ, Би Ти Ви и телевизията на данъкоплатците БНТ. От известно време се смята, че „Евронюз“, която зае мястото на ТВ Европа, е най-близката телевизия до ГЕРБ.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини