- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Отсъстващият от парламентарен контрол Кирил Петков сниман на улицата

Десислава Атанасова показва снимката на разхождащия се премиер

Петъчният блицконтрол, на който в парламента отговарят на въпроси министър-председателят и неговите заместници, започна с въпроси към отсъстващите Петков и Асен Василев.

Той и вицепремиерът Асен Василев отсъстваха. Оправданието им е, че имат служебни ангажименти. ГЕРБ-СДС и ДПС съвсем резонно като опозиция атакуваха водачите на правителството.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев започна пръв атаката. След като разбра, че Петков няма да участва в контрола, той саркастично отбеляза от трибуната, че премиерът отбелязва днес, 1 април, своя професионален празник. „Има право да го празнува и щяхме да го празнуваме заедно. Даже аз за днес си купих връзка байдънка”, насмешливо допълни Цонев.

„По-неотложен ангажимент от това да отидеш при началника си, не можеш да имаш. А ние тук сме им началниците”, присъедини се и Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

В защита на правителствените водачи скочи соцдепутатът Борислав Гуцанов. „Не мога да разбера каква е трагедията, когато вашият министър-председател – г-н Борисов, в продължение на 4 години никой не можеше да го докара тук, в тази зала, за да отговаря на каквито и да е въпроси”, обърна се социалистът към герберите, за което получи аплодисменти от редиците на мнозинството.

Шефът на парламента Никола Минчев обеща, че следващата седмица ще се организира заседание, на което отсъстващите днес да отговарят на въпроси.

Но спорът не свърши дотук. Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС обяви от трибуната, че Петков в момента се разхожда в София. Доказателството й бяха снимки, публикувани в „антикорупционната търсачка Гугъл” – намек за това, че управляващите използваха интернет търсачката, за да съберат и представят пред прокуратурата медийни публикации за корупцията в страната. Трифонова настоя парламентарното ръководство да провери дали премиерът е тръгнал към Народното събрание. „Ако е тръгнал, ще го посрещнем”, отговори лаконично Атанас Атанасов, който водеше заседанието.

От същите снимки се възползва и Хамид Хамид от ДПС. „Моля да се свържете с него, да не се крие като мишка в Министерския съвет. Ако е мъж, да дойде и да отговаря на българските граждани и на народните представители. Стига се е крил! Какво е правил? Вчера чухме, че явно е прекалил с нещо”, надигна глас Хамид от трибуната.

„Надявам се, че е чул, ако е по улиците на София”, намекна Атанасов за неподходящия тон на депутата.

Източник: Сега

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -