- Реклама -

- Реклама -

8.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

От „Демократична България“ са притеснени за дефицита в Бюджет 2022

Проектът за Бюджет 2022 влиза за разглеждане в парламента. Преди да бъде обсъден на първо четене в пленарната зала законопроектът трябва да мине през парламентарните комисии.

Депутати от управляващото мнозинство и от опозицията изказаха основните си позиции за план-сметката, предложена от правителството.

Като цяло, според управляващите, проектът за Бюджет 2022 е балансиран, ще доведе до икономически растеж, а оттам и до устойчивото повишаване на доходите.

Ивайло Мирчев от „Демократична България“, обаче, заяви, че от формацията са притеснени от заложеното увеличение на дефицита и вдигането на максималния осигурителен доход.

Според опозицията законопроектът стъпва на грешни прогнози, инфлацията ще неутрализира заложените увеличения на пенсиите и на минималната работна заплата и хората ще останат разочаровани.

В петък проектът за Бюджет 2022 ще бъде разгледан на първо четене от водещата комисия по бюджет и финанси. Тази седмица законопроектът е част от дневния ред на още пет парламентарни комисии.

В проекта за бюджета е заложен растеж от 4,8% и поемане на нов държавен дълг от 7,3 млрд. лв. или 26,7% от БВП.

Източник: БНТ

кадър: БНТ

- Реклама -

Последни новини