- Реклама -

- Реклама -

13.5 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Офнюз“: Договорен е кабинет с подкрепата на всички без ПП-ДБ и „Възраждане“

Преговорите за кабинет напредват значително – договорено е правителство с подкрепа от всички парламентарни сили без ПП-ДБ и „Възраждане“, съобщиха източници на OFFNews oт ГЕРБ и БСП.

Вече са водени разговори за разпределение на министерствата – лидерът на БСП Корнелия Нинова преговаря с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за министерски постове в земеделското и социалното министерство. Идеята е да ги оглавят Иван Иванов и Георги Гьоков. Същевременно ГЕРБ настояват да оглавят МВР и регионалното ведомство.

Източници на OFFNews съобщават, че информацията ще се потвърди след края на двустранните срещи, след като парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Има такъв народ“ се срещнат днес в сградата на Народното събрание.

Корнелия Нинова настоява БСП да получи и министерския пост в Министерството на икономиката и иновациите, а министър да е Димитър Маргаритов, но ГЕРБ не са съгласни, твърдят още запознатите с преговорния процес. От БСП са склонни вместо икономиката да вземат културата, научи още OFFNews.

Според източниците ни ГЕРБ очакват всичко да е договорено до събота. В същото време този срок е твърде кратък за БСП, тъй като левицата трябва да проведе вътрешно допитване сред членовете си за евентуална коалиция с ГЕРБ.

Междувременно от „Има такъв народ“ заявиха пред OFFNews, че ГЕРБ не преговарят с тях за министерски постове, защото ако ГЕРБ, БСП и ДПС се споразумеят, биха имали мнозинство и без ИТН.

- Реклама -

Последни новини