- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
3.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Очакванията за сезона по Северното Черноморие

Избрано

Курортът Златни пясъци

Оптимистично настроени за предстоящия летен сезон са хотелиерите, които работят в по-малките населени места по Северното Черноморие. Един от най-големите комплекси – Албена, очаква да постигне около 70% от нощувките през 2019 година отпреди пандемията. Разбира се, навсякъде се предвиждат корекции на цената на предлаганата услуга, но в разумни граници, споделят още хотелиерите.

В Албена туристическият сезон е започнал още по времето на Великденските празници, когато курортът е посрещнал 2 000 туристи от Румъния, през месец май за фестивала на салсата тук са дошли гости от цял свят, включително от Нова Зеландия и Австралия. Поетапно е започнало и отварянето на петзвездните хотели, за да се приемат гости за балнеология, посочи старши мениджърът на отдел „Маркетинг и продажби“ в Албена Красимира Стоянова.

Вероятно сезонът ще бъде добър, но за малките туристически градчета по Черноморието като Балчик, Обзор, Несебър, Созопол и други, споделя Виктор Лучиянов, собственик на хотел в Балчик.

Повишаването на цените в нашите хотели и ресторанти, допълва Лучиянов, не върви толкова бързо, колкото в съседна Гърция например.

Намаляване на запитванията за почивка за село Крапец с влошаването на международната обстановка и притесненията на хората отчита Светлин Янков, собственик на четири самостоятелни къщи за гости.

Проблем за туристическия бранш е визовият режим за гостите от Турция и по въпроса трябва отново да се помисли, категорична е Красимира Стоянова от Албена.

Очакванията за добър летен сезон все още са напълно реални, но при засилена реклама, подпомагане на бизнеса, за да се запазят цените и разбира се, предлагането на един наистина добър продукт, допълва Виктор Лучиянов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини