- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
четвъртък, 29 септември 2022 г.
15.2 C
София
Категории:

Очаква се втори кръг на руско-украинските мирни преговори

Избрано

Вторият кръг на руско-украинските мирни преговори е планиран днес сутрин в Брестска област в Беларус. Това заяви снощи пред журналисти Владимир Мединский, президентски помощник и ръководител на руската делегация.

Владимир Мединский посочи, че руската делегация вече се намира на мястото, избрано за преговорите, а украинската пътува от Киев и най-вероятно ще пристигне днес сутринта. Той допълни, че руските въоръжени сили са осигурили безопасен коридор за придвижването на киевската делегация по територията на Украйна.

В Беларус за сигурността на украинците ще се грижат местните специални служби. По думите му двете страни са избрали заедно мястото на преговорите.

В дневния ред са включени въпроси, свързани с режима на прекратяване на огъня.

“По редица въпроси постигнахме взаимно разбиране още по време на първия кръг от преговорите. По други, по-принципни, украинската страна поиска време за размисъл и за консултации с Киев, което е напълно очаквано”, каза Мединский.

Първият кръг се състоя на 28 февруари в Гомелска област на територията на Беларус. Тогава украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев не е получил от Москва желания резултат.

 

Източник: БНР

снимка: БНР

- Реклама -

https://filtarbg.com/spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини