- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
8.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Очерта се още една предизборна коалиция

Партията на Стефан Янев „Български възход“ ще се коалира предизборно с ВМРО, твърди OFFNews.

До този момент редакцията не е получила коментар от пресцентъра на ВМРО, но съпредседателят на партията Ангел Джамбазки коментира пред OFFNews, че двете формации водят разговори. Същевременно друг високопоставен човек във ВМРО потвърди информацията на OFFNews.

Лидерът на „Български възход“ и бивш служебен премиер Стефан Янев отказа да даде коментар преди регистрацията в ЦИК, която се състоя днес в 13 часа. Той обаче не отрече информацията, че партията му ще се коалира с ВМРО. След регистрацията в ЦИК Янев коментира пред журналисти:

„Водим разговори с всички, които поискат. Днес се регистрираме като партия „Български възход“, а утре ще излезем с декларация към сдруженията и организациите, които имат желание да внесат диалог и разум – да заповядат.“

По думите му става дума за обединение, което включва и общи листи. Янев заяви, че освен кризите, българите са притеснени и от липсата на предвидимост в политическия живот в страната.

„Тоест – от липсата на диалог и превръщането на политическото говорене в една свада, вместо да се търсят балансите, които са в интерес на хората. Надявам се нашият пример да е заразителен“, каза още лидерът на „Български възход“.

- Реклама -

Последни новини