- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Депутатът Кирил Симеонов, напуснал ИТН: Послушах сърцето си (обновена)

Избрано

Още един депутат от „Има такъв народ“ напусна партията на Слави Трифонов. Това е Кирил Симеонов.

В изказване от трибуната на НС той заяви, че когато е влязъл в политиката, Слави Трифонов го е попитал какво иска да промени. Той пък му отговорил, че иска да се бори със статуквото.

„Е, вчера гласувахме със същото това статукво“, каза Симеонов.

Изказването му е по повод вчерашното отстраняване на Никола Минчев от председателския пост с гласовете на ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и „Възраждане“.

Ицо Хазарта стиска ръката на Кирил Симеонов след речта Снимка: Николай Литов

В политиката влязох без да имам родители партийци, без някой да ме подкрепя, без бизнесмени зад мен. Изказването му беше бурно аплодирано от депутатите в пленарната зала, а тези от „Промяната“ и „Демократична България“ дори станаха на крака.

Хората, които ме познават във Варна, знаят, че години наред открито съм опонирал на управлението на ГЕРБ, аз съм създател на платформата „Спаси Варна“, която няма нищо общо със „Спаси София“. Аз не съм ГЕРБ, аз не съм ДПС и когато се прибера довечера, аз трябва да мога да погледна семейството и децата си в очите, обяви Симеонов.

Това беше много силна и емоционална проява на парламентаризма. Г-н Симеонов има и моите адмирации за куража да излезе да каже това тук, отвърна му председателстващият заседанието Мирослав Иванов.

Да, напускам парламентарната група, потвърди пред журналисти в кулоарите на парламента Симеонов. Той обяви, че това е много емоционален момент за него и още не е подал молбата си, но ще го направи в първия удобен момент.

На въпрос споделил ли е с някого и говорил ли е с Любомир Каримански, с когото двамата бяха близки, Симеонов каза: Той ми каза да последвам сърцето си и аз го направих.

Това, което се случи вчера, беше последната капка. То е с натрупване. Не е толкова лесно да вземеш такова решение, каза той.

Послушах сърцето си. Нищо не е планирано. Почувствах го и го казах. Никакви пари не съм получавал, никакви обещания, нищо, допълни Симеонов.

Снимка: БТА/Владимир Шоков

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини