- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Папата води меса пред парламента на Будапеща

Папа Франциск води меса на брега на Дунав. Десетки хиляди се събраха да гледат церемонията. Тя беше изнесена на централния площад в Будапеща, пред сградата на парламента и известния мост над река дунав.

Присъстваха президентът и премиерът на Унгария, както и редица други официални гости.

Папата е в Унгария вече трети ден. Той се опита да балансира между солидарност към бежанците от Украйна и стремежа да запази възможност за диалог с Русия и нейния народ. Папата се срещна със 600 украински бежанци и говори с тях за бъдещето на страната им след войната. Той се срещна и с организации на млади католици.

„За мен, като млад унгарец, е голяма чест че главата на католическата църква дойде да ни посети. Това ни дава усещането, че имаме мисия и може да бъде въодушевяващо за много млади унгарци“, заяви посетителят Милан Мудра.

„Мисля че е важно посещение. Не само папата е по-близо до унгарците. А ние придобиваме усещането, че католическата църква е нещо, което реално присъства в живота ни“, обясни Река Палкович.

„Харесва ми това, че папата се срещна с младите. Не само с други свещеници или политици“, заяви Клара Андрони-Джели, посетителка.

- Реклама -

Последни новини