9.7 C
София
неделя, 14 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Паргов: БСП-София беше последният бастион, неовладян от Нинова

Отстраненият председател на столичната организация на БСП Калоян Паргов смята, че „поръчителят“ на решението за наказанието му, наложено му от неприсъствено заседание на Националния съвет, е лидерът на партията Корнелия Нинова.

В събота националният съвет на БСП наложи наказание на председателя на градската им организация Калоян Паргов на неприсъствено заседание. Отнето му е правото да заема публични длъжности, да членува в органите на БСП и да се кандидатира за тях за срок от една година.

По думите на Паргов сега той е „просто редови член в БСП“, както винаги е бил и няма намерение да спре да работи за партията. Той заяви, че 31 членове на градския съвет на левицата са поискали да се гласува решението за наказанието му, и той знае кои са те.

„31 от 80. Хора, които в момента заемат постове или предстои да заемат, поискаха това. Ужасяващо е, че някой, подтикнат от кариеристични и собствени подбуди, може да изпълни подобно нещо, и то за обвинение, съшито с бели конци. Обвиняват ме в еднолично управление. Това малко ми се струва като поговорката – Крадецът вика „Дръжте крадеца!“, каза Калоян Паргов.

„Очевидно някой много го е страх от мен и от градската организация, Нинова винаги е била критична. Но не е само при нея, и назад във времето, самият Живков много се е страхувал от градската организация и много е внимавал с нея.“

Калоян Паргов заяви, че ще поиска да види поименно всички подписи и заяления в това гласуване за неговото наказание, без значение кой как е гласувал.

Паргов заяви, че столичната организация е бил „последният бастион“, който Нинова и обкръжението ѝ не са владеели. По думите му през последните 2 години БСП – София е била подложена на постоянни атаки. „Вместо да си вършим работата в общината и парламента, ние се занимавахме с взаимни вътрешни атаки, които доведоха до този значителен спад на избиратели“, каза Калоян Паргов.

Според него от демократична партия БСП започва да се превръща в сталинистка, което не се е случвало от 70 години.

„Защо имаше този драматичен спад? Отговорът е, че докато се занимаваш със себе си, и то по този драстичен башибозушки начин, няма как другите да ти повярват“, смята Паргов.

Бившият председател на БСП – София смята, че има разлом между националното ръководство на Столетницата и президента Радев.

„Една от причините за този спад на гласове през миналата година е лъкатушещата позиция на ръководството по отношение на Радев. На балотажа през ноември 96% от гласуващите за БСП подкрепиха Румен Радев и Илияна Йотова“, каза Калоян Паргов.

 

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

 

Последни новини

- Реклама -