- Реклама -

- Реклама -

събота, 4 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Партии предлагат по 100 лв. на глас, алармират от МВР

 


Купеният вот в момента струва около 100 лв. Това заяви зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев пред Нова ТВ.

Той описа и схема за купуване на гласове, за която твърди, че е нова, но в публичното пространство е известна и в миналото. „Фирми, които са близки до общините, на които се възлагат определени строителни дейности, генерират печалба и част от нея се отделя за купуване на гласове“, обясни Станев.

Той посочи, че полицията провежда акции срещу изборната търговия от 19 август насам. „Към момента имаме 449 регистрирани престъпления, образувани са 194 досъдебни производства, като бързите са 143. От утре стартира национална операция, която е пряко свързана с изборния процес”, допълни висшият полицай.

Станев съобщи, че МВР готви законодателни промени заради зачестилите случаи на пияни и дрогирани шофьори.

„Нужни са драконовски мерки. Затова предлагаме шофьорите да нямат право да откажат кръвна проба. Има проблем и със забавянето на връчването на наказателните постановления. Трябва да има лимит на нарушенията на пътя. След второ провинение, на третото да има нещо различно – да ти вземат книжката и да се търси наказателна отговорност”, описа предложенията той. От следващия парламент зависи дали те ще се осъществят.


Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини