- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Песков към Борел: ЕС няма право да нарича Русия или Китай авторитарни

„Москва не е съгласна с изявлението върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел за съюза между Русия и Китай като „съюз на две авторитарни държави, противопоставящи се на демокрацията“. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

„Абсолютно не сме съгласни, първо, с факта, че говорим за авторитарни режими. Не смятаме, че ЕС има право да прави подобни оценки на Руската федерация или Китайската народна република“, подчерта говорителят на Кремъл.

„Ние сме големи суверенни държави със собствена политическа система, със собствена структура на държавата. Ние уважаваме структурата на другите държави и считаме, че имаме право да очакваме същото отношение към нас“, каза Песков.

„Това заявление на Борел не се вписва в тази логика“, допълни Песков.

Във вторник върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността изрази мнение, че съвместното изявление на Китай и Русия може да се превърне в основа за мощен съюз на двете страни, които по думите му са авторитарни и „противопоставящи се на демокрацията“.

 

Източник: ТАСС

снимка: ТАСС

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -