- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пети ден издирването продължава! Има ли шанс за Александър?

Избрано

Пети ден продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник, който изчезна, докато бе с баща си в района на Профилакториума в града още в петък. Той е с тежка форма на аутизъм.

След като и изминалата нощ остана без следа, днес спасителната операция продължава.

В акцията до момента се включиха полицаи, пожарникари, жандармеристи, планински спасители, много доброволци. Шест кучета търсиха 12-годишния Александър в пернишката планина Голо бърдо. Обходен бе голям район от източната част на планината и още зони в противоположно разположени терени.

„Всички райони на планината, които си бяхме разделили на картата, са претърсени“, каза Радослав Наков – планински спасител, водач на кучета от Планинската спасителна служба в Кюстендил. Кучетата не са открили нищо.

„Теренът е много лош, защото е гъст и на самите кучета им беше трудно да минат по него“, посочи планинският спасител. Хората също са изпитвали затруднения на няколко терена, за да стигнат до отсрещната страна. Претърсени са също различни дупки и отвеси, но без резултат, каза Наков.

Водолази също издирваха момчето и в езерата в пернишкия квартал „Калкас“, съобщи кметът на района Надка Павлова.

В акцията се включи и хеликоптер.

В пълен обем се използват техническите средства, предвидени за работа в подобна ситуация. Дронове с термокамери работят на терен. Всички налични камери за видеонаблюдение също се проверяват непрекъснато, както и всеки сигнал, подаден от граждани.

От близки на Александър стана ясно, че детето не се губи за първи път, но е било намирано за минути.

Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо.

Спецификите на заболяването на детето прави намирането му много трудно. То няма да се отзове на викания, дори да ги чува,твърдят специалисти. Без храна то би оцеляло, но не и без вода.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини