- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Кирил Петков бесен: Ако си президент на място, свикваш КСНС за Северна Македония

Избрано

 

Премиерът в оставка неочаквано остро нападна президента Румен Радев по въпроса Северна Македония. Той отиде на срещата на върха след успешния вот на недоверие и без позиция.

„Не може от две седмици КСНС да не се свиква и да се крием на различни места. Ако си президент на място, викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме, но не. Това било работа на правителството, на премиера. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци“. Това каза Кирил Петков от Брюксел.

Днес там лидерите на страните от Западните Балкани се събират на среща. Тя е ключова за бъдещото членство на Северна Македония и Албания.

„Не може да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и след това да блокираш работата на Външната комисия. Това е абсолютна политическа подлост. Ако толкова се бият в гърдите, днес да отидат на комисия и след това да направят кворум. Нали бяха много стабилни и силни?”, коментира Кирил Петков отменената вчера Външна комисия.

„Темата за РСМ беше „мъглата“, която се спускаше в общественото пространство с една-единствена цел – да се разклаща правителството, за да се крадат милиарди“, поясни той.

„Аз днес ще кажа на всички държавници в ЕС – докато НС не вземе решение, българската позиция остава такава, каквато е“, заяви преди срещата на върха в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков.

„Аз харесвам френското предложение. Имаме исторически момент в момента с това предложение да защитим българския интерес за много дълго време“, каза той.

Но обясни, че държи на думата си като премиер, понеже е казал, че парламентът ще вземе решението, а не Министерският съвет. „Допреди две седмици всички викаха „премиерът ще вземе сам решение на този съвет“, вчера започнаха да викат „ама не, трябва парламентът да реши“, възмути се премиерът в оставка.

„Втори ден не могат да направят кворум, защото ги е страх, защото не могат да изберат даже председател на НС“, разгневи се Кирил Петков. И заключи за ГЕРБ: „Тези хора са едни страхливци, мислят само как да манипулират“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини