16.4 C
София
неделя, 19 май 2024 г.

Петков обвини младежката организация на ГЕРБ за паниката с горивата

Няма криза с горивата у нас. Не само количества има – имаме в големи количества, обяви на извънреден брифинг днес премиерът Кирил Петков по повод паническото зареждане на бензин след слух, че предстои ударно покачване на цените. Тази сутрин правителството е обсъдило ситуацията с Петролната и газова асоциация.

Петков обвини директно младежката организация на ГЕРБ в умишлено предизвикване на паника сред гражданите и в организиране на политическа и хибридна атака. Според него паниката вече е овладява и ситуацията по бензиностанциите е спокойна.

Да, на световно ниво цените се покачват, но не са тези панически цени, което авторите на паниката вещаеха, стана ясно от думите му.

„Следете какво казва правителството. Горивото е навсякъде, запасите са налични, танкерите идват в базите, вносът се случва“, подчерта министър-председателят.

Паниката от 2 март е тръгнала от 1-2 снимки от малки бензиностанции. Мултиплицирани в социалните мрежи, тези снимки са довели да натрупването на опашки по бензиностанциите, каза Петков. Въпросните малки бензиностанции останали без количества горива и за да не затварят, вдигнали цената. Снимка от тези бензиностанции е била разпространена до изключително голям брой потребители в социалните мрежи с платени постове, обясни той.

„Оттук нататък, усетим ли някакъв тип хибридна атака на гърба на хората, която ги кара да се редят на опашка, ние ще имаме координиран отговор моментално – да имаме комуникация с населението, да знаят да не се поддават на подобни лъжи и манипулации“, каза още Петков.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img