- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Петков: Трябва ново ръководство на КПКОНПИ, но Рашков няма да e шеф

Избрано

Премиерът Кирил Петков отрече пред журналисти твърденията, че вътрешният министър Бойко Рашков е кандидатура на управляващите за председател на КПКОНПИ:

„Аз лично му имам голямо доверие, но за самите кандидатури за КПКОНПИ в този момент нямаме никакви лица, които искаме да казваме, защото трябва да има съгласуване“, заяви премиерът.

Антикорупционната комисия не прави нищо. Коалиционните партньори трябва да се обединим. Това коментира министър-председателят Кирил Петков пред журналисти на връх Околчица по повод Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, предаде БТА.

Според премиера за момента не е говорено за отделни хора, номинации, това ще бъде по-дълъг процес. Всеки ще трябва да даде своите представители. Лично мисля, че достатъчно дълго чакахме, този инструмент трябва да бъде използван, каза премиерът.

В отговор на въпрос относно евентуална кандидатура на министър Бойко Рашков премиерът Петков каза, че му има голямо доверие.

„Рашков се бори много добре в този момент като министър на вътрешните работи. Аз лично му имам голямо доверие. За самите кандидатури за КПКОНПИ нямаме никакви лица, които искаме да казваме. Не е добре преди да е съгласувано с коалиционните партньори, да се говори по медиите”, добави премиерът.

Относно решението за ветото за Северна Македония Петков каза, че няма да предприеме никакви стъпки в посока на отпадането му без Народното събрание да се произнесе.

„Преди да вкарам този въпрос в парламента, правителството няма да направи нищо, без тази подкрепа”, уточни той.

„Винаги сме готови да разговаряме с всички наши европейски партньори, ако имат някакви предложения, които са смислени. Те трябва да са в рамковата позиция на България. Каквото и да се направи, аз ще мина през българския парламент”, категоричен е министър-председателят.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини