- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Пилотите от British Airways ще имат право на грим, изкуствени мигли и лак за нокти

Избрано

От понеделник всички служители в униформа ще могат да си слагат спирала на миглите си, да носят изкуствени мигли и обеци. Ако предпочитат дамски чанти, ще могат да използват такива – се казва в уведомление на ръководството до персонала.

Все пак външният вид се поставя в някакви граници: има препоръка служителите да използват „нежни нюанси“ за грима на клепачите си и да се стремят да изглеждат естествено.

Лакът е разрешен за всички, но черните и неоновите нокти остават забранени.

Мъжете ще могат да носят дългите си коси на кок.

Наскоро подобни промени направи и конкурентната авиокомпания Virgin Atlantic. Те отидоха дори по-далеч, като разрешиха на мъжете да носят поли. Разрешиха и татуировките на видимите места.

„Работихме с нашите служители, за да създадем актуализирани насоки за поддържане на външния вид, красота и аксесоари, които позволяват на колегите ни да носят на работа най-добрата и автентична версия на себе си всеки ден“ – пишат от компанията.

Оттам съветват персонала си да „бъде смел, горд, да бъде себе си“ и изразяват надежда новите насоки да бъдат „приети от всички, независимо от пола, половата идентичност, етническата принадлежност, произхода, културата, сексуалната идентичност или друго“.

Не всички авиокомпании следват тази тенденция. Qatar Airways, основният акционер в British Airways, отдавна налага строги условия на труд и правила за униформи на своите стюардеси – в миналото компанията е уволнявала заради видими татуировки.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини