- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

„Пирогов“ на протест срещу уволнението на директора

Избрано


Медиците от „Пирогов“ излязоха на протест след освобождаването на директора на лечебното заведение проф. Иван Поромански. Те настояват за повече яснота за това решение.
Според протестиращите болницата няма стабилно ръководство вече дълго време. Те поискаха да бъдат “оставени да работят на спокойствие” и заявиха, че обвиненията към проф. Поромански са несъстоятелни.
Работещите в спешната болница не одобряват начина, по който става смяната на ръководството, защото никой не е обяснил по какви причини се случва. Те се оплакаха, че министър Сербезова досега не е дошла нито веднъж да чуе проблемите им. Заради „странни кадрови решения и забавени плащания“ протестиращите са изпратили писмо до премиера.
Министърът на здравеопазването Асена Сербезова освободи проф. Иван Поромански от длъжността директор на болница „Пирогов“ преди няколко дни. При проверката на извършените плащания през 2020 г. и 2021 г. по сключени договори между 2014 и 2021 г. е установено, че не е спазена поредността на постъпването на фактурите в „Пирогов“. Незабавно са били изплащани суми по последните сключени договори, а дължими такива по сключени от предходните ръководства договори са забавяни, информираха по повод освобождаването на директора на „Пирогов“ тогава от Министерството на здравеопазването.
Вчера се разнесе новината, че Сербезова е уволнила шефа на кардиологичната клиника „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев. Кардиологът каза, че от медиите не научил за това. Самата здравна министър отрече за уволнението на проф Начев, но поясни, че вървят проверки в здравни заведения.
Преди дни тя поиска освобождаването и на директора на „Майчин дом“ проф. Иван Костов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини