- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пияният шофьор, убил детето си, може да получи до 20 години затвор

От 3 до 15 или от 5 до 20 години „лишаване от свобода“ може да получи бащата, който катастрофира край Стара Загора, а в инцидента загина 7-годишната му дъщеря. Той е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол от 1,42 промила, установена с техническо средство. 

Превозвал двете си деца – момиче на седем и момче на девет години. В момента момчето е настанено в болнично заведение с множество фрактури и политравми, травма на гърдите и на главата, посочи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

42-годишният мъж е със счупен шиен прешлен и с травма на главата и към момента не е в състояние да се провеждат каквито и да било действия по разследване. Състоянието му не позволява да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, коментира още окръжният прокурор.

„Може да се предполага, че скоростта е била висока, тъй като в предната част автомобилът е доста увреден, но скоростта ще бъде установена с точност при заключението на автотехническата експертиза“, каза Дичо Атанасов, цитиран от БТА.

От думите му стана ясно, че ще се установява дали децата са превозвани според законовите разпоредби да бъдат в обезопасителни столчета или седалки. Но данните сочат, че вероятно това не е било спазено, тъй като момиченцето е загинало, след като е „изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда извън колата“.

 

- Реклама -

Последни новини