- Реклама -

- Реклама -

събота, 4 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Пиян лекар преглежда пациенти във Варна

Лекар с 1,9 промила алкохол в кръвта е преглеждал пациенти в Спешното отделение в болница „Св. Анна” във Варна. За това сигнализира мъж, който е завел съпругата си в болничното заведение заради сериозна травма в областта на гърдите, предаде Нова тв.

Съпругът на пострадалата получил грубо отношение от лекаря и се усъмнил, че той е употребил алкохол. „Обадих се на 112 и дойде екип. Полицаите си свършиха перфектно работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той започна да се оправдава, че не е пил много”, обясни Дамян Стоянов.

След около час пристигнал и директорът на болницата, за да смени употребилия алкохол медик. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба, получил отговор: „Ще преценя”.

За Нова тв от болницата заявиха, че незабавно е извършена вътрешна проверка по случая. Установено е нарушение на трудовата дисциплина и ще бъде наложено адекватно административно наказание.

„Нека директорът на болницата да обърне внимание. Разбрах, че този д-р Славов е завеждащ отделение „Гръдна хирургия”. Явно контролът на по-висшите нива е занижен. Да се обърне повече внимание, докторите да се проверяват за алкохол”, апелира Стоянов.

 

- Реклама -

Последни новини