- Реклама -

- Реклама -

петък, 31 март 2023 г.
10.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Племенник на Майкъл Джексън ще играе чичо си в биографичен филм

Един от племенниците на Майкъл Джексън – 26-годишният Джаафар Джексън, ще се превъплъти в ролята на Поп-краля в биографичната лента, посветена на неговия живот, съобщи Hollywood Reporter.

Джаафар е син на Джърмейн – по-голям брат на Майкъл, басист и певец на „семейната“ група Jackson 5. Младежът от детството си се занимава с танци и музика. През 2019 г. издава дебютния си сингъл Got Me Singing. Ролята на Краля на попа ще бъде неговият актьорски дебют.

„За мен е голяма чест да пресъздам историята на моя чичо Майкъл. За всички фенове по целия свят: скоро ще се видим“, написал е Джаафар Джексън в Инстаграм. Негова снимка в ролята на звездата показа и режисьорът на филма Антоан Фукуа.

Сценарият, озаглавен просто „Майкъл“, е дело на Джон Лоугън, чието име се свързва с продукции като „Гладиатор“ и „Авиаторът“, а един от продуцентите – Греъм Кинг, който е работил и над „Бохемска рапсодия“ за Фреди Меркюри.

Снимките трябва да започнат тази година. „Джаафар олицетворява моя син. Толкова е прекрасно да го видим как продължава артистичното и изпълнителско наследство на семейство Джексън”, коментира Катрин Джаксън – майката на покойния Крал на попа.

„Срещнах Джаафар преди повече от две години и бях поразен от начина, по който той органично олицетворява духа и личността на Майкъл. Беше нещо толкова мощно, че дори след провеждане на международно търсене на изпълнител, беше ясно, че той е единственият човек, който може да поеме тази роля. Изключително съм развълнуван, че той се включи в проекта в образа на чичо си и нямам търпение светът да го види на големия екран като Майкъл Джексън“, казва и продуцентът Греъм Кинг.

Според Lionsgate филмът ще разглежда всички аспекти от живота на Джексън, въпреки че не е ясно как ще се справи с многото противоречия, свързани с покойната музикална икона, включително обвиненията за сексуално малтретиране на деца. Тези обвинения бяха отхвърлени от съда, но се върнаха в публичния дискурс с документалния филм на HBO от 2019 г. „Да напуснеш Невърленд“.

Майкъл Джексън, който е носител на 11 награди „Грами“ и е смятан за най-великата попзвезда на всички времена, почина през юни 2009 г., едва на 50, след предозиране със сънотворния препарат пропофол. Личният му лекар д-р Конрад Мъри, който му изписва медикамента, през ноември 2011-а е осъден на 4 години затвор.

Източник: segabg.com

- Реклама -

Последни новини