- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Пловдивски съветници избягаха от работа в услуга на Георги Гергов

90 минути след първоначално обявения час за началото на сесията присъстваха едва 19 души. Липсваха хора от доста групи, включително от 20-те – но основно от ГЕРБ и „Автентична лява БСП“ (съветниците от БСП – Пловдив са със свалено доверие от централното ръководство заради връзките с Гергов). Именно тяхната коалиция задвижи през декември колелото в полза на Гергов, макар по-рано да бе гласувано обратното. Техният бойкот днес засилва съмненията, че сесията нарочно е била насрочена веднага след празниците.

В залата присъстваха граждани, там бяха Христо Иванов и Ивайло Мирчев от ДБ, както и социалистът Иван Петков (представител на централното ръководство на БСП). Всички те искат община Пловдив да запази позициите си в Панаира, макар отдавна да са рехави.

Иванов обясни пред медиите, че окончателното харизване на Панаира би било илюстрация за руското влияние и корупцията у нас. Граждани пък добавиха, че общината не бива да обслужва корпоративни интереси.

За разлика от предишните две бурни сесии, присъства и кметът Здравко Димитров. Граждани му казаха да се обади на колегите си от ГЕРБ да дойдат, но той отвърна, че всеки им има телефоните и може да им позвъни.

В края на екшъна ДБ започна да събира подписи за нова сесия – на 9 януари, малко преди акционерното събрание на „Пълдин туринвест“.

Източник: Сега

- Реклама -

Последни новини