- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Погребаха убития български студент в Лондон

Майката на Габриел с момчетата от фенклуба на „Арсенал“ след погребението му

Българският студент Габриел Стоянов, който загина при нападение с нож, бе погребан с цветя от любимия си английски футболен отбор „Арсенал“. Момчета от фенклуба на тима бяха неотлъчно до неговата майка Марияна Петрова в трудните дни след неговата смърт.

21-годишният младеж бе намушкан с нож на четвърти ноември, докато се прибираше към къщи със свой приятел. За убийството му са арестувани трима ученици на14,16 и 17 години.

Петте момчета се засичат в автобус за около 5 минути, в който възниква спор. Габриел и приятелят му слизат, а тримата нападатели продължават да се возят още две спирки, след което се връщат при тях и ги нападат.

Габриел е бил запален фен на футболния отбор „Арсенал“, но това според майка му няма връзка с неговото убийство.

“Това са случайни хора. Няма абсолютно никаква връзка. Те са абсолютно непознати. Това е все едно вие утре да се качите в автобус и да кажете на някой тийнейджър: „Свалете си краката от седалката“ и той да ви нападне с нож. Това са тези модни вълни напоследък. Вместо да се бият и да си решават проблемите с юмруци, както преди нашите момчета правеха, в момента се вадят ножове и се убиват“, обясни майката.

По време на погребението тя получи посмъртна диплома за сина си от лондонската община „Бромли“, в която живеят. Тя се нарича „Честване на успеха“ и се дава заради усилията на българския младеж да се интегрира в британското общество и да започне да следва бизнес науки.

Марияна получи посмъртна диплома за сина си от лондонската община „Бромли“, в която живеят.

В траурната церемония се включи и българският свещеник в Лондон Добромир Димитров, който прочете и съболезнователно писмо от името на българската държава, подписано от посланик Марин Райков.

Габриел Стоянов ще бъде кремиран в Лондон. С половината от тленните му останки ще се засади дърво до любимото му място в британската столица, а с другата половина ще бъде направен същия траурен ритуал и в родния му град Варна. Така той ще има свое място и в България, и в Лондон, на което обичащите го хора могат да си спомнят за него.

На мястото на нападението му на лондонската улица „Бромли роуд“ хора продължават да носят цветя, а семейството му постави 21 балона, на колкото години си отиде Габриел Стоянов от този свят.

Близки на студента поставиха 21 балона на мястото на убийството му, на колкото години беше той.

Майка му подари на всички хора, които й помагат през тези тежки дни, малко ангелче с неговото име. Тя се зарече да направи всичко по силите си, за да се промени нещо в британското общество и повече да не умират невинни млади хора по този начин.

Майката подари на всички хора, които й помагат през тези тежки дни, малко ангелче с името на Габриел.

Наскоро две 16-годишни момчета бяха убити с нож в Лондон по едно и също време, а годишно във Великобритания се извършват над 40 хил. престъпления с остри предмети.

 

 

- Реклама -

Последни новини