20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Подкрепа за Украйна: Да спрем безумието, наречено война

България излезе на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна! На пл. „Независимост“ тази вечер се събраха огромно множество подкрепящи украинския народ, предаде репортер на БГНЕС.

Развяваха се знамена, хората носеха и плакати, на които пишеше: „Мир!“, “No war” и др. Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята свобода и за бъдещето на Европа с цената на огромни невинни жертви и разрушения. Този народ успя да изненада целия свят с достойнството, смелостта и издръжливостта си.

Същевременно България е в плен на все по-силната хватка на руската пропагандна война срещу страната ни.

Огромното множество, развявайки украински и български знамена, както и знамена на ЕС, мина по бул. „Цар Освободител“ покрай сградата на Народното събрание и блокира Орлов мост за около час.

Гражданите разпънаха на Орлов мост голям плакат с призив към руския президент: „Путин, в името на човечеството, спри войната!“.

Протестиращите носeха и транспаранти с надписи: „Да спасим Украйна, да спрем насилието там“, „Да спрем убийствата на мирни граждани и разрушаването на техните домове!“, „Да спасим хората от жажда, глад и студ! Да спасим ранените!“, „Да спрем безумието, наречено война“, „Пълна подкрепа за Украйна“.

Източник и снимки: БГНЕС

Последни новини

- Реклама -