- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 26 ноември 2022 г.
5.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Подмладяват Харисън Форд за новия „Индиана Джоунс“

Избрано

Харисън Форд ще бъде „подмладен“ за новия „Индиана Джоунс“, става ясно от снимки от предстоящия филм, ексклузивно предоставени на списание „Емпайър“. Актьорът ще бъде върнат назад във времето с помощта на визуални ефекти, но само за няколко сцени в началото, чието действие се развива през 1944 г. в дворец, гъмжащ от нацисти.

Актьорът трябва да изглежда както в оригиналната трилогия филми, разказва Джеймс Манголд, който пое от Стивън Спилбърг режисурата на филма. Първата сцена ще бъде скок във времето, който изпраща зрителите през 1969 г., публиката трябва да си припомни успешните първи части на франчайза.

„Надявам се, че въпреки че ще използваме нова технология, зрителите няма да го усетят и ще си кажат: „О, намерили са материал отпреди 40 години“ – допълва продуцентката Катлийн Кенеди, цитирана от „Варайъти“. – Пускаме ви насред приключението, тъкмо нещото, което Инди търси, и мигновено човек осъзнава, че гледа филм за Индиана Джоунс.“

Процесът по подмладяването си Форд приема като „малко зловещ“:

„Когато гледам тези снимки сега, за първи път имам усещането, че е истинско – казва актьорът. – Не мисля, че дори искам да знам как точно е станало, но ето че работи. Това обаче не ме кара да искам да съм отново млад. Днес съм щастлив, защото съм спечелил годините си“.

Въпреки предизвикателството, голяма част от сюжета на „Индиана Джоунс 5“ ще се развива през 1969 г. в контекста на международната надпревара за Космоса, пише „Варайъти“. В известен смисъл предстои завръщане към „Похитителите на изчезналия кивот“, тъй като авантюристът археолог отново ще се изправи срещу нацистите. Ключова екшън сцена ще се разиграе през 13 август 1969 г. в Ню Йорк, когато се провежда парад по повод успешната мисия на „Аполо 11“.

„Известен факт е, че програмата за кацане на човек на Луната е била управлявана от група бивши нацисти – обяснява Джез Бътъруърт, един от сценаристите на новия филм. – Но въпросът е колко точно „бивши“ са били и това започва да дразни Инди.“

Ролята на злодея в предстоящия филм е поверена на Мадс Микелсен, персонажът му
е базиран на Вернер фон Браун, който заменя нацисткото движение за НАСА.

„Той е човек, който би искал да поправи грешките на миналото – обяснява Микелсен пред „Емпайър“. – Има нещо, което би направило света по-добро място за живеене  той би искал да се докопа до него. Същото нещо търси и Индиана Джоунс и ето ви историята.“

Успехът на петия „Индиана Джоунс“ в кината ще бъде решаващ за бъдещето на франчайза – по-рано през месеца стана ясно, че „Дисни“ и „Лукасфилм“ търсят начин да възобновят поредицата със сериал.

Световната премиера на „Индиана Джоунс 5“ е на 30 юни 2023 г

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини