17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.
Категории:

Служители на МВР на протест в София

Най-голямата синдикална организация в МВР излезе на протест. Исканията са 20% увеличение на заплатите и финансиране на реформата в системата. В София пристигнаха униформени и пожарникари от цялата страна. Те настояват за по-високи заплати и достойни условия на труд.

Протестът в София започна малко преди 13:30 ч. от площад Александър Батенберг. След това те тръгнаха на шествие до НС. Имаше изпълнение на химна и минута мълчание за служителите на реда, загинали в изпълнение на дълга си. След нея те паднаха на колене. Освен полицаи, на протеста има и пожарникари. Те са категорични, че до напрежение няма да се стигне и сред тях няма провокатори.

„В Бюджет 2022 г. не е заложено увеличение на възнагражденията ни. Протестираме и срещу изваждането на пожарната и телефон 112 от структурата на МВР. Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, ще продължим с протестите”, каза председателят на синдикалната федерация Иван Димитров.

Илия Кузманов от СФСМВР обясни, че протестът е приключил малко преди 15 ч. защото много от от полицаите са нощна смяна и трябва да се приберат по родните си места до 19 ч. При лоши резултати от преговорите е възможно да има нови протести. Премиерът е отправил покана за среща, както и депутати от „Продължаваме Промяната“ и „Възраждане“.

Движението в центъра на София вече се осъществява нормално.

 

Източник: Нова

снимка: Нова

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини