- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Полицаи на годината станаха инспекторите, разкрили афера с трюфели

Служителите на МВР, които разкриха данъчни пресъпления и пране на пари чрез търговия с трюфели станаха полицаи на годината. 

Инспекторите Сефан Шербетотов и Ивелин Ангелов от отдел „Икономическа полиция” при Главна дирекция „Национална полиция“ получиха наградата си на церемония в МВР.

Припомняме, че при данъчните престъпления с трюфели са препирани пари, като дължимото ДДС към държавата е 12 млн. лева. Само за юли държавата е била ощетена с около милион лева.

Разследващите предполагат, че щетата за държавата ще се окаже много по-голяма от първоначално изчислената.

Колективен носител на приза „ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА 2022“ пък станаха служителите от отдел 5 „Специални операции“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Те са отличени за проявен висок професионализъм, инициативност и оперативно майсторство, съобщава МВР и добавя: „Благодарение на техните усилия е разбита трансгранична организирана престъпна група, работила основно от Сърбия, чиято основна линия на дейност е била свързана с трафик на наркотици от Балканите към Западна Европа. При операцията са намерени и иззети около 110 кг марихуана и 11 кг кокаин на стойност над 300 000 евро, както и оръжие. За успешната реализация служителите на ГДБОП получиха благодарност и от министъра на вътрешните работи на Република Сърбия.“

Наградени бяха и служителите от отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР – Бургас, които са разкрили въоръжен грабеж на украински граждани. В техния случай, на 28 април, минути преди обед, е получено съобщение на тел. 112 за извършен въоръжен грабеж на украинско семейство, настанено в гр. Свети Влас. Веднага на място са изпратени екипи и със случая се заемат криминалистите от ОДМВР – Бургас. Потърпевшите разказват, че час преди да потърсят помощ са били посетени от непознати, представили се за отговорници по поддръжката на комплекса.

Те ги нападнали, вързали ги и с насочено огнестрелно оръжие към жената заплашили да убият нея, съпруга и детето им, ако не предадат наличните си пари и ценности. След като получили желаното, извършителите бързо изчезнали. Криминалистите предприемат разследване и скоро попадат на следите на извършителите – двама граждани на Молдова. Малко по-късно те са установени и задържани – единият във Варна, а другият във Велико Търново.

 

- Реклама -

Последни новини