spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Полицайка e била в колата до убиеца Семерджиев, помогнала му да се укрие

Избрано

Полицайка е пътувала в колата на бившия футболист в момента на жестоката катастрофа, съобщава Нова тв, позовавайки се на свои източници. Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков премълча този факт, макар да му е бил известен 12 часа след катастрофата, при която бяха убити две млади жени. По случая работи дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР.

Източници от разследването твърдят, че става въпрос за Симона Радева – служител в Първо РПУ – София, която е била на дясната седалка до Георги Семерджиев.

Автоджигитът Георги Семерджиев, който във вторник вечер уби на място две момичета при зверска катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, е шофирал в компанията на млада полицайка от софийското Първо полицейско управление след употреба на наркотични вещества, с превишена скорост и с включени незаконно притежавани полицейски лампи.

По неофициална информация полицайката е отказала да съдейства на разследването, което е забавило арестуването на Семерджиев.

Служителката на МВР също подлежи на наказателна отговорност, тъй като е избягала от местопроизшествието и се е укрила, макар да е била наясно с фаталните последствия от престъпното деяние на шофиралия Георги Семерджиев.

По информация на Епицентър Симона Радева е отведена принудително на разпит, като преди това е отказвала да сътрудничи на следствието. Симона е получила призовка да даде обяснения какво е търсила в автомобила на Семерджиев, но е отказала да се яви.

Това наложило тя да бъде принудително доведена пред магистратите.

Все още няма офицална информация от МВР за това – защо повече от 36 часа след тежката катастрофа от ведомството не са признали, че действащ техен служител е бил в компанията на шофьора-убиец.

В 16:17 часа МВР-шефът Бойка Рашков призна: „Известно ни е участието на жена в момента на инцидента. Да, тя е служителка на едно от полицейските управления, има отношения с този Семерджиев.“

По случая работи дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР.

Последни новини