13.2 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

Получил ли е инфаркт Шойгу?

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе среща с ръководството на Министерството на финансите за изпълнението на държавните поръчки за отбраната, на която отбеляза, че заради военните действия в Украйна необходимо е тази година да се запази темпа на доставки на обещаващи оръжия. Това съобщиха в събота от военното ведомство, на което се позовава ТАСС.

По думите му бюджетното финансиране тази година надхвърли предходната с 15% въпреки антируските санкции. Както отбеляза Шойгу, нивото на сключване на държавни договори е 85%, а през април тази работа ще бъде напълно завършена. По думите му приоритетите са високоточното далекобойно въоръжение, авиационна техника, както и поддържане на бойната готовност на стратегическите ядрени сили.

Припомня се съобщението от събота сутринта на Антон Герашченко, който е съветник на украинския вътрешен министър, че Сергей Шойгу е получил инфаркт. Шойгу не бе виждан публично от 11 до 24 март, когато се появи за кратко във видеоклип, пуснат от Путин. „Инфарктът на Шойгу е станал след тежкото обвинение от страна на Путин за пълния провал на инвазията в Украйна“, написа Герашченко във фейсбук. Според него в момента Шойгу се „възстановява“ в болница. Би Би Си подчерта, че до новината на Герашченко руските власти не са съобщавали за здравословни проблеми на Шойгу.

Източник: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img