- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Поляци за Левски: Позор! Играят мачове с руснаци

Три тима от България нарушават футболното „ембарго“, наложено на руските клубове и ще проведат приятелски срещи с отбори от Русия.

Освен родните Левски, Славия, Ботев и Арда контроли уредиха и тимове от Северна Македония и Босна и Херцеговина.

Рекордьор в това отношение е Левски, който е насрочил цели три мача с руски съперници по време на лагера си в Дубай – това са Краснодар, Спартак (Москва) и Урал (Екатерингбург).

„Позор!“ – това написа по повод уредените контроли полският официоз „Спорт“. Недоволство от тези мачове с руснаци вече изразиха част от привържениците на Левски, а скандалът вече става и международен.

Както е известно, руският футбол е изолиран на клубно и национално ниво заради военната агресия срещу Украйна, която продължава вече почти година.

По време на летния подготвителен сезон руските отбори си останаха в страната и проведоха само вътрешни спаринги. През зимата решиха да поизлязат навън, в Европа не могат да кацнат, но Турция и Обединените арабски емирства са отворени за тях. В тези страни, освен екзотични тимове от третия футболен свят – Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан, руснаците са си уговорили и спаринг партньори от Европа.

Спартак (Москва) си е уредил противник от Европейския съюз, че дори два, в лицето на Ботев (Пловдив) и Левски. С Арда (Кърджали) ще играе Динамо (Москва).

Чуждите медии отбелязват, че предстоящата среща не предизвиква емоции в спортната преса у нас, където се радват, че кърджалийският тим ще играе с „руски гигант“. След българите динамовци ще имат мач и с Борац (Баня Лука, Босна и Херцеговина).

Руският ЦСКА ще проведе среща с македонския Шкупи. В Скопие засега цари тишина за този спаринг, въпреки че позицията на Северна Македония по отношение на войната в Украйна е еднозначна. ЦСКА ще играят и със сръбския Партизан, но за разлика от мачовете с българските клубове, това не е толкова шокиращо предвид близките приятелски отношения между Белград и Москва.

- Реклама -

Последни новини