- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Делото „Петков-Борисов“ бе спряно поради имунитета на лидера на ГЕРБ

Поредно заседание по делото между лидерите на двете големи коалиции в Народното събрание. Кирил Петков заведе иск срещу Бойко Борисов заради негови изказвания.

Припомняме, че Петков прие като клевета думите на лидера на ГЕРБ, че по времето на управлението на „Продължаваме Промяната“, когато „Газпром” спря подаването на синьо гориво, страната ни е била ощетена с милиони заради посредници. Борисов тогава заяви, че са се облагодетелствали именно Кирил Петков и Асен Василев.

Делото, което бившият премиер Кирил Петков води срещу другия бивш премиер Бойко Борисов, беше спряно в Софийски районен съд.

То е частно наказателно и причината да бъде стопирано е, че Борисов като народен представител има депутатски имунитет. Съдът обясни, че е видно от сайта на Народното събрание, а и публична информация, че той е депутат.

Кирил Петков съди Борисов за негови изказвания по време на газовата криза, че те са се облагодетелствали от посреднически фирми. В тях той говори, че държавата е била ощетена с милиони чрез посредници, които са внасяли газ от „Газпром“, но доста по-скъпо. И Петков и Василев са се облагодетелствали от това.

На 24 август 2022 година Петков обяви, че ще съди лидера на ГЕРБ. Петков оцени претърпените поражения от думите на Борисов на половин милион лева и внесе лично иска в наказателното отделение на Софийския районен съд. Тогава от ГЕРБ обявиха, че това не е правилният съд, защото там се гледат искове до 25 хил. лв., както и че не са платени таксите върху иска. От “Продължаваме промяната” ги опровергаха и публикуваха платежно нареждане за 12 лв. държавна такса.

 

- Реклама -

Последни новини