16.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.
Категории:

Посланикът на Русия у нас сравни българското освобождение с това на Донбас

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова поздрави българския народ по случай националния празник. Тя направи препратка към събитията преди 144 г. и заяви, че тези в Украйна в момента се възприемат от повечето от нейните сънародници по същия начин – „като справедлива, отдавна закъсняла акция за защита на народа на Донбас от нацисткия киевски режим, който в продължение на 8 години безразборно убиваше цивилни граждани“.

„Многобройните опити за разрешаване на конфликта по дипломатически път се провалят. Вместо да се вслушат в мнението на жителите на Донецката и Луганската народни републики, те оказват натиск върху украинските власти да спазват споразуменията от Минск“, каза Елеонора Митрофанова.

Тя заявява още, че западните страни са продължили да въоръжават украинските фашистки групировки, като на практика ги подтикват да предприемат решителни действия срещу цивилното население в Донбас.

„На този ден бих искала да насърча българските граждани да се замислят и да погледнат на събитията, които се случват в Украйна, с поглед, който не е замъглен от антируската пропаганда“, каза още Митрофанова.

По думите ѝ в Украйна се провежда специална военна операция и се извършва денацификация на „престъпната киевска власт, която от 2014 г. води война със собствения си народ“. Руският посланик припомни, че в своята история Русия никога не е започвала войни, а ги е прекратявала.

„Убедени сме, че нашата кауза е правилна“, завърши Елеонора Митрофанова.

Източник: БНТ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img