9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Посланици осъдиха скандалните думи на Гунчева от „Възраждане“

Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство се присъединяват към своите колеги от ЕС, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител. Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества.

Става дума за фейсбук статус на депутата от „Възраждане“ Елена Гунчева, която написа следното в социалната мрежа:

“Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високо точкови (вероятно има предвид “високоточни”- бел. ред.) оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.”

Доколкото може да бъде разбран, в статуса си Гунчева заявява готовност да посочи точни координати за ракетен обстрел от Русия на посолството на САЩ с посланик Херо Мустафа и Министерски съвет.

Преди ден председателят на парламента Никола Минчев отправи остри критики към депутата от „Възраждане“ Елена Гунчева заради въпросната публикация.

„По повод призивите на български народен представител за атака с оръжие към министър-председателя и посланик, акредитиран у нас, заявявам, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание. Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо. Всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите според чл.29 на Виенската конвенция“, написа той на страницата на Народното събранив във Фейсбук.

Гунчева пък веднага отговори на председателя на парламента Никола Минчев.

“НЕДОПУСТИМО е членове на Министерски съвет и управляващата коалиция да шестват под знамената на съюзници на ИДИЛ, на нацистки символи и нецензурни надписи за посланик, акредитиран у нас, за чужди държавни ръководители и дори за член на Министерски съвет, който е против война с Русия. (…) НЕДОПУСТИМО е да допускате депутат от Вашата коалиция да нарича други депутати „шепа нещастни фашисти“!“, пише в коментара си Елена Гунчева.

Така и не става ясно кой точно шества под знамената на съюзници на ИДИЛ и за какви по-точно нацистки символи говори депутатката от “Възраждане”.

 

Източник: БНР

Последни новини

- Реклама -