20.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

Почина Десислав Чуколов

На 47-годишна възраст почина заместник-председателят на партия “Атака” Десислав Чуколов.

Новината бе съобщена в ефира на телевизия “Алфа”.

“С прискърбие ви съобщаваме, че тази сутрин след тежко боледуване на 47-годишна възраст почина нашият приятел, съмишленик и съратник Десислав Чуколов”, заявиха от медията, близка до партията на Волен Сидеров.

Той е роден на 22 декември 1974 в Русе. Завършва Русенския университет със специалност „Европеистика“ и до включването си в политиката работи като компютърен специалист в родния си град. Десислав е женен, с едно дете. Владее английски, руски и немски език.

Член е на партия „Атака“ от учредяването ѝ на 17 април 2005 г., а от 11 юли 2005 г. е народен представител в 40-о Народно събрание. От 21 септември 2005 г. е заместващ представител на България в делегацията в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. От 8 март 2006 г. заема длъжността парламентарен секретар. От 6 юни 2007 е евродепутат, член на парламентарната група „Идентичност, традиция и суверенитет“.

„Десислав Чуколов беше ярък националист, честен законодател в 5 парламента, за когото България беше над всичко, дълбоко вярващ християнин и, не на последно място – страхотен рокаджия. В момента ТВ АЛФА се прощава с него с любимата му песен на Джон Бон Джоуви „Това е моят живот“, написа Магдалена Ташева в своя фейсбук профил.

Екипът на „Филтър“ изказва съболезнования на близките и приятелите на Десислав Чуколов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img