11.4 C
София
събота, 25 май 2024 г.
Категории:

Почина Любомир Милчев-Денди след повече от месец в кома

Почина журналистът и писателят Любомир Милчев-Денди. Това потвърдиха от болница „Света Анна“. На 17 февруари Денди беше намерен в безсъзнание в апартамента си. „Да, моят приятел и колега Денди почина“. Това сподели пред „България днес“ една от най-добрите приятелки на Денди музикантката Йоана Савова. Тя публикува черна роза на мястото на профилната си снимка, приятелите я засипват със съболезнования.
Предположенията бяха, че е бил пребит. Полицията разследва опит за убийство. По-късно се появи и версията, че е паднал и се е наранил. Оттогава той бе в болница „Св. Анна“ в кома и лекарите не даваха големи надежди за живота му.

Те припомниха, че Любомир Милчев е постъпил при тях в много тежко състояние – почти несъвместимо с живота. Претърпял е две черепно-мозъчни операции, но въпреки положените усилия не е могъл да се възстанови и е починал.

На 17 февруари т.г. Денди бе намерен в безсъзнание в апартамента си. Предположенията бяха, че е бил пребит и полицията разследва опит за убийство. По-късно се появи и версията, че, опиянен, е паднал няколко пъти и се е наранил.

Оттогава той бе в болница „Св. Анна“ в кома и лекарите не даваха големи надежди за живота му.

Любомир Илиев Милчев е български журналист (телевизионен водещ, колумнист) и писател. Известен е с прозвището си Денди, наричан е в медиите „светски хроникьор“ и „светски лъв“.

Денди е роден в град Станке Димитров. Семейството му се премества в Перник (където отраства), после в София.

През 1988 г. завършва специалностите „Културология“ и „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира в Хайделбергския университет и университета в Бохум, Германия. Бил е главен редактор на културно–информационния справочник за София „Градът“.

Автор е на над 15 книги. Първата му книга е сборникът с разкази „Проглеждането на гледката“. През 1996 г. е водещ в предаването „Семеен албум“ на „Кодак“ по БНТ. През 2000 г. издава втората си книга – „Далматинецътъ Марципанъ“.

През 2004 г. организира бала на фондация „Българско национално наследство“.

Води рубрики – както модни, така и светски, за български издания. Заради своята популярност участва в редица предавания – „Сблъсък“, „Искрено и лично“, „Вот на доверие“ и други.

През 2006 г. участва в предаването „Вип Брадър“; отново влиза в него и се класира на 3-то място през 2013 г. Участва в реалити-шоуто „Звездни стажанти“ през 2015 г.

 

Източник: БГНЕС,

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img