- Реклама -

- Реклама -

3.2 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Почина Манол Велев след 15 години будна кома

След 15 години будна кома почина бизнесменът Манол Велев. Той бе прострелян от неизвестен в центъра на София на 11 юли 2007 г.  

Манол Велев е роден на 9 септември 1959 г. С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат, са семейство от 1986 г. Той е бивш състезател по мотокрос. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, строителството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ той представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г. Велев бе президент на футболен клуб „Вихър“ (Горубляне), впоследствие обединил се с „Академик“ (София) и достигнал до втора дивизия. Велев беше и запален тенисист. През есента на 2002 г. влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев.

През 2001 г. Велев основава Българска федерация по боулинг. Участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“.

Двамата с Весела Лечева имаха и фондация „Деца и здраве“, като нейната първа проява през 2004 г. бе в помощ на децата от училище „Луи Брайл“ и сираците от дом „Вяра, Надежда, Любов“.

Манол Велев издържаше футболния Академик София в тогавашната Б група.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -